~ CATRICE Absolute Matt eyeshadow palette ~

by - 12:51

Dugo čekano sunce i predivni proljetni dani su me ovih dana mamili vani,i totalno me odmaknuli od laptopa i sjedenja u kući,pa tako i davno spremana recenzija CATRICE palete nije objavljena kad je planirana :) 
Ali iako sam poželjela sunce i toplotu, volim i kišu i kišno vrijeme i sve beneficije koje to vrijeme nosi sa sobom-poput odmaranja u kući uz čaj,knjigu,blog,laptop,film i drage osobe,a bez grižnje savjesti što vrijeme ne provodim vani.. No da pređemo na stvar.

Catrice  absolute matt paletu sam dobila od prijateljice-a prije toga mat sjene mi nisu bile drage nešto koliko su one sa šimerom u sebi,ali sam ih u zadnje vrijeme zavoljela... :)
Kao i sa ruževima,jedno vrijeme samo tamne sam nosila,a evo već neko vrijeme nude-manija me ne popušta..

Paleta dođe u plastičnoj ambalaži,sa jednom četkicom/kistićem koji naravno ne koristim,probala sam ali zaista ne ide.
Sadrži 6 mat nijansi,od kojih 3 svijetlije nisu pigmentovane,skoro pa nikako-ma jedva, a druge tri tamnije nijanse su već okej.
Tri svjetlije nijanse se na očima malo bolje vide nego na swatchu na ruci.
Truse se u ambalaži,na očima ne.
Blendaju se dobro.
Iznenadila sam se koliko loša pigmentacija kod svjetlijih nijansi. Kada sam pokušavala da uslikam swatch na fotografiji se skoro ništa nije vidjelo,ja sam mislila čak da ja nisam nanijela sjene dobro,pa sam ponovo,ali jedva se vidjelo...
Kada bih ocjenila od 1-10-bila bi to ocjena 3,5.Tri svijetle s desne strane/jedva se vide 

Tamnije nijanse/pigmentovanije

Da li ste isprobali ovu paleticu? Kako se vama dopala? :)
You May Also Like

4 komentari

 1. Nedavno sam i ja objavila post sa ovom paleticom i imala sam problema sa pigmentacijom ali ne toliko kao ti. Uz bazu se sjene na ocima vide poprilicni dobro a i na ruci su mi ostavile pristojan trag iako nisu posebne pigmentacije (govorim o prve tri nijanse)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uz bazu svakako da su bolje i da dolaze do izražaja ali ovako ove svjetlije mi i nisu nešto.

   Delete
 2. Steta sto je pigmentacija losa, a boje su predivne :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jesu baš. Al ove tri pogotovo tamnije , smedjkaste. A radi te tri nijanse bih i kupila paletu opet jer su divne a i pigmentisane. :)

   Delete