~ Essence Rock 'n' doll maskara ~

by - 10:21

Danas pišem o jednoj maskari koju sam kupila samo eto jer je bila na sniženju. Generalno volim Essence maskare ali nisu mi ono wow bile osim u slučaju da ih miješam s drugom maskarom. I tad dobijem onaj dobri efekat dužih i uvijenijih trepavica.
Nama sa kratkim i ravnim trepavicama, jako je teško naći finu maskaru, da koliko toliko produži trepavice i uvije..


Essence Rock 'n'doll maskaru sam platila nekih 3KM i par feninga, na sniženju.
Čisto da isprobam kad je već tako jeftina bila.. Mada nećete pogriješiti ni ako je platite 5.85 KM koliko inače košta.
Maskara dolazi kao većina Essence maskara, u crnom pakovanju sa samo slovima druge boje. U ovom slučaju roze..

U ovom pakovanju se nalazi 12ml maskare.
Obično su njihove maskare dosta vlažne i meni budu puno bolje kada se malko osuše. Eh ova je upravo takva, ne previše mokra ali nije ni osušena, nego taman nekako.

Četkica je ona kao klasična, pri vrhu tanja odnosno uža a na dnu šira, sa gustim dlačicama s tim što je malko "uvijena" pa je to razlikuje od klasičnih.

Već pri prvom  sloju produži trepavice, i fino ih uvije.. Razdvoji ih i ne bude grudvica...Drugi sloj isto odlično izduži trepavice i dodatno uvije također ne bude grudvica iako je drugi sloj.. treći se može nanijeti ali nema potrebe zaista jer već pri prvom sloju dobijete predivnu dužinu i uvijenost trepavica..
Na fotografiji ispod vidite slika lijevo bez maskare a slika desno maskara sa samo jednim slojem.

Maskara ne slijepi trepavice niti trepavice otpadaju od nje.
Meni ova maskara nije izazvala nikakve iritacije, kao što neke maskare znaju, jer imam osjetljive oči. Jedna je od boljih maskara koje sam u posljednje vrijeme isprobala i ponovit ću kupovinu sigurno.
Da li ste vi isprobali Essence maskare i koja vam je omiljena?

You May Also Like

2 komentari

  1. Super post! :) Ja sa se zaljubila u jednu njihovu maskaru koja mi je savršeno odgovarala, ali nažalost izašla je iz prodaje. Mada i ove druge koje sam probala su ok, ali što kažeš izlazi dosta proizvoda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni su njihove maskare nekako najdraže kad se osuše..eto jedina im je ta mana što puno proizvoda bude na četkici..previše 'mokro' nekako :)

      Delete