Avon Mark. hi light strobing duo

by - 13:28Kao što sam naziv govori,riječ je o duo - dakle dvojnom proizvodu.
Avon nam stalno donosi neke nove proizvode ,zanimljivih pakiranja, i sa mogućnošću multitaskinga. Odlično je kad u jednom proizvodu imate dva, iz više razloga. Prvi je da,ako ga nosite u torbi,ne zauzimate previše mjesta, drugi je da kad je u pitanju proizvod kao što je ovaj, ne treba vam puno dodatne opreme,poput kistova i slično, jer se lahko može nanijeti i prstima,a tome u prilog ide što je proizvod kremast.
Dakle radi se o hajlajteru i rumenilu koji u sebi sadrže sitne,sitne šljokice.
Dolaze u plastičnoj ambalaži koja radi na mehanizam odvrtanja,poput ruža za usne, samo je ambalaža naravno veća od ambaže ruža.
U crno-bijeloj ambalaži sa tipičnim Mark. natpisom dobit ćete 8gr proizvoda...no nemojte misliti da je to malo, proizvoda ima dovoljno da ga koristite dugo dugo.Hajlajter:
Suptilan,ne previše pigmentovan- bijele boje koja ide na zlatno, sa mnoštvom sitnih šljokica.
Odličan za one koji nisu spretni sa nanošenjem, i koji često pretjeraju.
Također odličan za one koji ne vole da pretjerano sijaju,nego tek onako suptilno.
Bijela boja hajlajtera se na licu potpuno gubi kada se on izblenda a ostaje zlatkasti sjaj i sitne šljokice,koje traju dugo dugo, od jutra do mraka se šljokice sa lica ne mrdaju. Mada ih već pred kraj dana zna biti posvuda po licu :)
Lahko se nanosi. Prsti i spužvica su najbolji izbor za nanošenje i blendanje.
Četkicama ga nanositi i nije baš zgodno,jer četkica dosta pokupi ovog proizvoda. Sve u svemu divan,suptilni hajlajter sa mogućnošću nadogradnje na malo jači.Rumenilo:
Tražila sam pravu riječ za ovu nijansu,pa sam se sjetila da me podsjeća na ciglu. Dakle u pitanju je rumenilo boje cigle, sa sve sitnim šljokicama i divnom punoćom boje,kojom daje dodatnu dimenziju licu,slično poput bronzera.
Iako izgleda dosta tamno, ustvari iznenađenje je da savršeno pristaje i svijetlijem i tamnijem tenu.
Rumenilo traje neka 3 sata otprilike,i nekako se neprimjetno gubi,ne pravi fleke nikakve,jednostavno samo odjednom vidiš da ga nema,ali šljokice ostaju dugo dugo kao i kod hajlajtera.
Ne BiH preporučila nanošenje Ili blendanje ovog rumenila četkama za rumenilo,niti koso rezanom niti onom oblom,iz razloga jer mi se nekako 'razmrlja' po licu,ali zato prsti i Blender odlično surađuju sa njim.Oba proizvoda ne bih preporučila masnom licu, jer su kremasti i dodatno ističu masnoću, ali zato oni sa normalnom i suhom kožom mogu da sa uživanjem koriste i jedan i drugi.
Meni se ipak malo više dopao hajlajter nego rumenilo, ali i rumenilo dosta često koristim.
Kada žurim zgrabim ovaj duo i ne tražim ništa više :)Jeste li isprobale ovaj duo? Kako vam se dopada?
Kisses, A.


You May Also Like

3 komentari

  1. Nisam do sada isprobala ovaj proizvod, ali nakon ove recenzije sigurno ću ga isprobati. Izgleda da je jako kvalitetan, a i pigmentacija mu je dobra.

    Zanima me samo gde si ga kupila. Jesi ga kupila u nekoj drogeriji ilii?

    New post is on my blog:Adda's Life

    ReplyDelete
  2. Odličan i jako praktičan.Super je

    ReplyDelete