Ecomedico - Medna maska za čišćenje lica

By CHERRY BLOSSOM - 19:15

Nedavno se u DM marketima pojavio jedan interesantan brend, imena Ecomedico. Radi se o prirodnim proizvodima na bazi meda...

LJEKOVITA SVOJSTVA MEDA
Med je ljekovito sredstvo od davnina, njegova primjena je širokog spektra, od vanjskog do unutrašnjeg. Korišten je za liječenje rana, kao antibakterijsko sredstvo,za smanjivanje crvenila i upalnih procesa.
Obzirom da je med prirodno sredstvo, samim tim je i sporiji proces ,i sporije se primjete efekti djelovanja. Ne možete očekivati od meda, koji je blagi proizvod za njegu lica, da djeluje jednako brzo i odmah primjetno kao što je to neki agresivni proizvod koji je pun hemije. Iz tog razloga mnogi ne vjeruju u ljekovitost ovog čuda prirode. Iskreno,ni meni nije se dalo koristiti med kao masku i kao proizvod za njegu lica, iako me je mama redovito savjetovala da isti isprobam,uz komentar da čuda čini.
Ecomedico mi je poslao na isprobavanje dvije maske i jedno ulje, masku za balansiranje tena,za čišćenje lica i uljni macerat od smilja. Ovaj put ono o čemu ću vam pisati i prenijeti svoje utiske je maska za čišćenje lica, pa ako vas baš to zanima, čitajte dalje :)


MED I KURKUMA.
Maska za čišćenje lica u sastavu pored meda ima i kurkumu, to sam zaključila prema boji maske,a i iz Ecomedico su to spomenuli. Poznato je da kurkuma pored meda ima jako dobro djelovanje na cjelokupan ljudski organizam i da taj spoj nazivaju jednim od najjačih prirodnih antibiotika,i nije ni čudo da onda djeluje na npr.upaljene akne i slično.


U ČEMU SE NALAZI MASKA I ČIME JE NAJLAKŠE NANOSIM?
Što se tiče maske, krenut ću od pakiranja.Maska se nalazi u staklenoj teglici, sa poklopcem a ispod njega je papir koji je samoljepljiv,pa kad god ga otvorite i zatvorite on kao da se priljepi za teglicu,skoro da je kao magnet,i morate ga odvajati da bi došli do maske,što je dobro, jer maska je sama od sebe jako ljepljiva,s obzirom da je baza i većinski dio med. Ne želim ni pomisliti šta bi se desilo da nije tako dobro osigurano, maska bi se lijepila za poklopac,a ovako je mnogo urednije,a to svi volimo - zar ne?
Teglica se nalazi u kartonskoj kutiji,a uz masku dođe i mala drvena špatulica za nanošenje maske. To je naravno, mnogo više higijenski za nanositi masku nego rukama. Ja špatulicu nisam koristila ovaj put,jer imam odličnu Avon silikonsku četkicu za masku,i sve maske sa njom nanosim. Ali, ako vi nemate ovu četkicu, špatulice koje dođu uz maske Ecomedico jako dobro će vam koristiti,jer je maska jako ljepljiva.


KAKO DJELUJE I KADA MOGU PRIMJETITI DJELOVANJE?
Samim tim što je ljepljiva ,kada je nanesete na lice možda vam  bude to malo smetalo,barem meni jeste,ali radi ljepote mogu makar toliko istrpiti :)  A čitala sam da baš ta ljepljivost je razlog zašto je med tako učinkovit u njezi kože.
Osim što je ljepljiva, kada je nanesete na lice ona se počne topiti,pa bi bilo lijepo da odjeću zaštitite peškirom. Možda vam se sve ovo čini previše,i meni je, ali nakon što sam isprobala masku zaključila sam da definitivno vrijedi.
Instant djelovanje maske je u pitanju.
Kada nanesem masku,na licu je držim 20 min do pola sata,nakon čega je prvo prebrišem vlažnim maramicama,jer tako je mnogo lakše,a onda sve to saperem vodom.
Ukoliko vam je koža lica upaljena od akni ili nečeg sličnog, djelovanje ćete odmah primjetiti jer ono što je bilo crveno,upaljeno će se zaista ublažiti - ovo smo isprobale moja prijateljica i ja. Ja sam i kod sebe i kod nje primjetila povlačenje crvenila na ponekim dijelovima lica gdje imamo izraženo crvenilo,i neka na kojim smo imale i akne. Lice je bilo hidrirano, elastično i nježno. Pore su zaista djelovale čišće. Akne nisu magično nestale, ali eto, crvenilo upaljenih akni se smanjilo,lice je dobilo sjaj.


KOLIKO PUTA SMIJEM KORISTITI OVU MASKU?
Ne kažem da magično uklanja nepravilnosti, mislim da to nijedna maska ne radi, ali za prirodan proizvod, djelovanje se primjeti već kod prvog nanošenja i to je zaista odlično.
Većina maski se koristi jednom do dva puta sedmično,mislim da ovu bez problema možete koristiti čak i svaki dan, nema smetnje upravo jer je 100% prirodna,ali svakako ni sa čim ne treba  pretjerivati,pa je jednom ili dvaput sedmično dovoljno.


DOMAĆI BREND.
Sve u svemu, odličan utisak je na mene ostavio ovaj domaći brend koji sad možete naći u svim DM marketima.
Mislim da trebamo maksimalno podržati svaki brend koji je nastao u našoj državi, makar isprobati, domaće je i prirodno, zar nam treba veći razlog? Usudite se :)
Svakako ko je isprobao,neka mi javi utiske....
:)

  • Share:

You Might Also Like

0 komentari