~ Farmasi 'Zen' puder ~

by - 00:26

Prošle godine na ljeto (august otprilike), dakle prije nekih 7-8 mjeseci je izašao i upravo ovaj puder o kojem ja danas pišem.
Nakon toga je,nekad par mjeseci kasnije(januar ove godine) izašao onaj čuveni VFX pro puder..
Mene uvijek odbije ono o čemu svi pišu i pričaju, nekako sam previše toga čula i previše raznih mišljenja pročitala o VFX puderu a o tečnom puderu iz "Zen" linije pa skoro sa niko nije pričao niti pisao.
Kada se tek pojavio u katalogu bio je nekih 6KM po promo cijeni... i pomislila sam da vjerovatno nije toliko kvalitetan i da je to nešto osrednje kao što mu govori i cijena... Koliko testirati jedan puder?
Ovaj sam puder testirala od ljeta. Dakle u raznim vremenskim  uvjetima  i rasponima temperatura, od +30° do -25°c i definitivno mislim da već mogu pisati i pričati o nekim kompletnim utiscima, jer sam puder i maltene potrošila.

Ambalaža,nijansa,militraža itd:
✔Crna tubica sa prozirnim dijelom kroz koji se vidi nijansa.
✔Nijansa 02 - jako svijetla nijansa za osobe koje više idu ka toplom ili ti žućkastom tonu.
✔30ml što je tipična jedna militraža tečnog pudera.
✔Nije previše tečan,nego onako srednje,malkice više gust nego tečan.
Prvi utisci:
Kod mene je tip kože kombinovan/mješovit sa masnim i suhim dijelovima i  jako je teško  naći odgovarajući puder koji bi fino izgledao, koji bi se stopio s mojim tenom i prekrio nedostatke, a da u isto vrijeme ne izazove nered na nekim dijelovima na licu.
Prvi utisak je bio - wow, odlično prekrivanje, airbrush efekat ili velvet efekat na licu, s tim da mi je koža bila u ljetnom periodu izrazito masna a ja sam ga koristila bez matiranja i izazvao mi je na bradi tj. najmasnijem dijelu moga lica poneku bubuljicu.
Prestala sam ga koristiti tada na neko vrijeme, ali me oduševilo to kakav efekat ostavlja na koži tj. taj velvet/baršunasti završetak  i oduševilo me prekrivanje i to što sam našla nijansu koja mi perfektno odgovara.


Stvarni utisci:
Nakon jedno mjesec dana od prvog korištenja, temperature su se spustile a samim tim i moje lice nije više bilo toliko masno kao ljeti -(masno je i dalje ali ljeti i previše od vrućina), a suhi dijelovi su bili još suhlji -  tako da sam riješila da ovaj puderčić ponovo isprobam.
I onda sam se STVARNO oduševila - koristila sam ga danima i nije mi uopšte smetalo to što ga nosim na masnijim dijelovima lica bez matiranja i nije mi izazvalo nikakvih bubuljica itd. Mada ako  ste baš masni predlažem svakako setiranje puderom u kamenu i prahu što i ja radim jer volim da sam sigurnija.
Suhe dijelove nije isticao, i fino mi je "zagladio" pore tako da nisu dolazile do izražaja.
Ja koristim puder bez primera tako da su ovo utisci bez primera, bez ičega a svakako prije stavljanja pudera ne izostavljam hidratantnu kremu što meni lično zamjenjuje primer a i ne volim previše toga na svakodnevnoj bazi.
Airbrush efekat nije izostajao,nekako baršunast/airbrush ne znam tačno kako bih ga opisala i naravno odlično prekrivanje. Reći ću ovako:srednje do jače. Dakle može se nadograditi na jače.
Koristila sam ga do neki dan i nijednom mi nije izazvao nikakve više smetnje, fino je prianjao na kožu i pokrivao mi crvenilo ako sam ga imala u datom momentu i fino ujednačavao ten.. za podočnjake ja svakako koristim kamuflažni korektor ali za nekoga ko nema tako tamne kolutove kao ja, ovaj puder bi bio sasvim dovoljan.
Najljepši efekat mi je bio sa beauty blenderom jer je tad upravo ovaj baršunasti efekat o kojem svo vrijeme pišen prisutan a prstima i četkicom dobijete najveće prekrivanje.

Na prvoj slici vidite ruku tj vene kako se vide bez pudera na njima i vidite swatch nijanse a ispod na drugoj slici vidite izblendan buder i njegovu prekrivnu moć.


Trajnost:
Traje nekih dobrih 5 - 6 sati...čak i više sve zavisi da li ga setujete/matirate nekim puderom u prahu ili kamenu ili ne.
Meni se nije povlačio sa npr masnijeg dijela lica nego je ravnomjerno "spadao" ili blijedio...
Prosijem nakon nekih 3h ukoliko je baš toplo a ukoliko nije onda nakon nekih 5h.

Konačni utisak:
✔previše masnoj koži će biti težak osim   uz matiranje puderom u kamenu ili prahu
✔idealan za suhu do kombinovanu kožu
✔ima fin raspon nijansi i odlične su za svijetle osobe
✔u potpunosti iskoristiva ambalaža tj. puder zbog ambalaže
✔prekrivanje srednje do jako sa nadogradnjom
✔trajat će vam dugo a jako je jeftin
✔fino se blenda ni pregust ni prerijedak
✔ne oksidira nikad
Kao što vidite, moji utisci nakon par mjeseci testiranja u raznim uvjetima su definitivno pozitivni, i još uvijek mi nije jasno zašto je Farmasi tako malo pažnje posvetio puderu koji je pristupačan kupcima, sa dobrim rasponom nijansi.Da li ste vi probali ovaj puder? Ako niste da li bi, a ako jeste kako se vama dopao?

You May Also Like

7 komentari

 1. Super post, ja jos nisam probala Farmasi pudere. Sve me strah kad kataloski gledam da ne promasim nijansu pudera, ali tvoj je super:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pa uvijek potraži na google swatcheve pudera prije nego naručiš...barem ja tako radim. Mada ovaj je bio na sreću jer je tad tek izašao i nije bilo baš swatcheva :D
   Nažalost ovog više nema u katalogu, bio je limitirana kolekcija. :/

   Delete
 2. Ovaj puder je bas za mene! Gde se moze nabaviti? ♡

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joj, nažalost puder je izašao iz prodaje..:)

   Delete
 3. nisam probala,al po tvojim utiscima,mogla bi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nažalost nema ga više u ponudi...ali možda nekad opet bude :)

   Delete
 4. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete