Essence Fresh&Fit Awake primer

By CHERRY BLOSSOM - 22:50

U paketiću koji sam dobila nedavno od Essence, našao se i ovaj primer. Mnoge od vas su mi pisale da ih upravo on zanima najviše, pa zato i počinjem pisanje o Essence kozmetici upravo od njega..

U tubici u kojoj se nalazi standardnih 30ml proizvoda, dobit ćete primer koji obećava zdravi sjaj kože i efekt sužavanja pora. Na pakovanju također piše da proizvod sadrži vitamine b3,b5 i vodu od brusnice, no uzimajući u obzir da to u sastavu tek možemo vidjeti negdje pri sredini spiska, ne znam u kolikoj mjeri su ti  vitamini djelotvorni i koliko su zastupljeni. Sastav ćete vidjeti na jednoj od fotografija.

Inače volim kada proizvode poput krema ili pudera nalazim u tubama, jer proizvod u tubi je moguće najviše iskoristiti..
Također mi se dopada što ima zaštitu, tako da svako ne može otvarati i dirati i istiskati proizvod u drogerijama.
Kod mene je koža masna ali dehidrirana,što je svakako posljedica zime a i mog čestog umivanja u toku dana. U svakom slučaju nije extremno masna, a mislim da extremno masnoj koži ovaj primer ne bi ni odgovarao.


Ne znam šta vi zahtjevate od ovog tipa proizvoda,ali ja recimo očekujem da proizvod kada ga kupim obavlja tačno ono što na njemu i piše... u ovom slučaju sužavanje pora i zdravi sjaj kože je svakako ono što i dobijete.

 Semi-mat tj.polu mat završetak, dobijete zdravi sjaj, samo je razlika što ovaj primer u sebi ima sitne ali skroz sitne šljokice koje odlično reflektuju svjetlost pa to baš dolazi malko više do izražaja, ali s obzirom da je polumat nije ono kao masni sjaj koji dobijemo kad nanesemo npr kremu.
Također meni su pore definitivno bile manje vidljive odmah nakon nanošenja, mada kod mene i nisu extremno proširene pore- ako takve postoje- a mislim da definitivno postoje.
Nosila sam ovaj primer samostalno i lijepo na njega 'sjedne' i rumenilo i kontura i sve ostalo a i dalje se onaj sjaj ne gubi. 


Trajnost mu nije neka jača strana ali izdržat ćete nekih 4-5 sati a da se ne povuče. Pogotovo ako ga setujete nekim puderom u prahu.
Tečni puder ja zaista rijetko koristim, nisam ljubitelj i volim nešto ovako lagano da mi čisto ujednači ton kože, što sam i dobila s ovim primerom - osim što sam podočnjake morala zakamuflirati :)
Ali isprobala sam ga i sa tečnim puderom, lijepo su se složili, ovaj primer se brzo "osuši" kada ga nanesete na lice tako da možete odmah nanositi i puder... Neće sad produžiti  trajnost pudera nešto previše, ali će vam fino suziti pore i dati zdravi sjaj koži, a za one koji ne nose puder koža izgleda zdravo, i još dobijete ujednačen ten - naravno ko nema većih diskoloracija :)
Solidan proizvod,čak i odlično izvršava sve ono navedeno na njemu, u što se možete uvjeriti ako ga isprobate, a mislim da nije skup. Moja koža nije zahtjevna ali je svakako osjetljiva, a ovaj mi primer nije prouzrokovao nikakve probleme na licu.
E da, i lijepo miriše , ali miris se gubi nakon pola sata do sat  , sve zavisi :)


Pišite mi da li ste probale ovaj proizvod? Šta očekujete od jednog primera?

 • Share:

You Might Also Like

2 komentari

 1. Prijateljica ima ovaj prajmer,kaze da ga je dva tri puta stavila i vise ga ne koristi jer kaze nije bas nesto...mozda zavisi i od tipa koze.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Da, zavisi od mnogo toga.. od tipa kože kao i od toga šta očekujete od jednog prajmera? :) Iz tog razloga sam baš to pitanje postavila na kraju posta. On neće matirati kožu,niti će nešto posebno produžiti trajanje pudera...ali dat će lijepi zdravi sjaj i ujednačit će ton kože(osim većih diskoloracija) .. e sad baš me zanima šta joj se konkretno nije dopalo, i koji joj je tip kože jer i to će sigurno koristiti čitaocima kao informacija 😊

   Delete