Avon care krema za lice i tijelo + krema za ruke.

By CHERRY BLOSSOM - 10:48


U posljednjem paketiću koji sam dobila od Avona, našle su se tu ove dvije kreme iz iste linije. Jedna za ruke a druga za lice,tijelo i ruke.
Zaista pakovanja su me oduševila, volim kad su proizvodi u lijepim ambalažama.
Krema koja je namjenjena za lice,tijelo i ruke dolazi u XXL size ambalaži,namjenjena za čitavu porodicu , uključujući i one sa osjetljivom kožom.. A čitava linija je na bazi zobi i kamilice. Pretpostavljam da je kamilica tu, da bi djelovala umirujuće na kožu.XXL size krema ustvari sadrži 400ml proizvoda , a kremu sam dobila baš kad je nama u kući nestalo kreme - jer muž i ja koristimo istu!
Odmah smo isprobali ovu kremu i evo do danas je sve koristimo,a kremu koju inače koristimo nismo kupili, zadržali smo se na ovoj.

Krema je lagane teksture, nije teška niti je masna,  zaista se brzo upija i ne ostavlja onaj masni trag na licu, nego je više kao mat,tj.kada je na nanesete na lice i prođete rukom po licu ono će biti nježno a kremu nećete ni osjetiti. Eh nekad kad stavim veće količine kreme,tek onda bude malo masnija da kažem tek onda na licu osjetim da imam kremu, a to je iz razloga što onaj sloj koji nije prošao u kožu ostaje na površini, i to ja radim naveče a u toku noći se sve lagano apsorbuje u kožu.


Mislim da je ova krema pogodna za masnu,normalnu i mješovitu kožu dok za suhu i nije jer njima treba nešto više hidratantno i manje lagano.
Sve u svemu opravdava naziv pakovanja -family jer kremu zaista koristi naša mala porodica, muž i ja.
Usput s njom nekada pređem i tijelo, i odlična je.


Krema za ruke iz iste linije,također dakle na bazi zobi i kamilice, u količini od 100ml se nalazi u tubi. Nešto masnija od ove velike, i odlična za jako suhe ruke. Kod mene su dosta suhe ruke pogotovo po ovom hladnom zimskom vremenu kad je zrak dosta hladan. Ova krema se zaista brzo upije i pruža osjećaj hidratacije. I to je to što mi je i potrebno.

Miris doduše kod obje kreme ne odaje da u njemu ima kamilice,što bih ja lično voljela,ali šta je tu je,bitno je da funkcionišu kako treba. A u suštini ne miriše ružno, ima onaj tipični miris kreme.
Da li ste isprobali kreme iz ove linije? Kako vam se dopadaju?

    (desno krema za ruke, lijevo krema za lice i tijelo)

**Kreme su sadržaj PR paketa , no moje mišljenje je u potpunosti iskreno. Vodite računa kada čitate recenziju o kojem tipu kože je riječ,a koji tip je vaša koža,jer jednom tipu kože ne odgovara ista krema kao drugom, također i istim tipovima kože može da ne odgovara ista krema zbog sastava ili zbog ukusa. **

  • Share:

You Might Also Like

1 komentari

  1. Nisam probala ove kreme i čitajući post mislim da mi zbog suhe kože vjerovatno ne bi odgovarale,ali u Avonu imaju dobre proizvode i vrijedi probati novu kolekciju Avon care kokos

    ReplyDelete